26.06.2024
Телеканал NTD

Aston Martin випустить останні 333 автомобілі з двигуном V12

Aston Martin випустить останні 333 автомобілі з двигуном V12

Новий і останній Aston Martin Vantage з 12 циліндрами дебютує у Великій Британії. Моделі з таким..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Новий і останній Aston Martin Vantage з 12 циліндрами дебютує у Великій Британії. Моделі з таким потужним двигуном перестануть випускати через посилення екологічних норм. V12 Vantage зійде з конвеєра обмеженим тиражем.

[Лоуренс Стролл, голова ради директорів Aston Martin]:
«V12 Vantage — це лебедина пісня. Історія моделі налічує багато років і це буде останній V12 Vantage».

Прем’єра моделі відбулася 2005-го. Британський виробник випускав Vantage з 8-циліндровим двигуном, а також із мотором V12 власного розроблення.

Новий суперкар — найшвидший і найпотужніший спортивний автомобіль марки. Під капотом — бітурбомотор 5.2, що видає 700 кінських сил. Розгін до сотні за 3,5 секунди. Максимальна швидкість — 322 кілометри за годину.

[Тобіас Моерс, гендиректор компанії Aston Martin]:

«Ми подумали, що встановити наш найпотужніший двигун у наш найменший автомобіль — гарна ідея. І ми створили машину, яка, на мою думку, стала найспортивнішим автомобілем бренду. Він народжений для перегонного треку».

У новій моделі переналаштовано підвіску й поліпшено керованість. Виробник обіцяє, що поїздка нерівними дорогами стане комфортнішою.

З конвеєра зійде 333 екземпляри V12 Vantage. Усі розкупили вже в грудні. Водночас охочих придбати новинку виявилось утричі більше.

Тим часом Aston Martin планує у 2025 випустити свій перший повністю електричний автомобіль. А з 2026 року нові моделі марки, за винятком трекових, будуть або електричними, або гібридними.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: