26.12.2024
Телеканал NTD

Літальний автомобіль сертифікували в Словаччині

Літальний автомобіль сертифікували в Словаччині

У небі над словацькою столицею літальний автомобіль гордо розправляє свої крила. Його оснащено двигуном потужністю 160..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У небі над словацькою столицею літальний автомобіль гордо розправляє свої крила. Його оснащено двигуном потужністю 160 кінських сил, пропелером та балістичним парашутом.

Цей автомобіль уже провів понад 70 годин випробувальних польотів, здійснив 200 зльотів та приземлень і вміє виконувати круті віражі на 45 градусів.

Тепер компанія-розробник каже, що має сертифікат льотної придатності Словацького транспортного управління, який свідчить про відповідність стандартам Європейського агентства з авіаційної безпеки.

Це ще на крок наблизило до реальності польоти на автомобілях.

[Антон Заяц, співзасновник компанії-розробника]:
«Раніше автомобілі були символом свободи. Але тепер усі розуміють, що ми втратили цю свободу, бо застрягли в заторах. Наша мета — повернути свободу тим, хто має ліцензію пілота й уміє водити машину. Можна злетіти й подолати тисячу кілометрів».

Повний бак, а це 28 літрів пального, дає змогу пролетіти 500 кілометрів.

Розробники авто впевнені, що в майбутньому воно коштуватиме 600–700 тисяч доларів.

[Антон Заєць, співзасновник компанії-розробника]:
«Інфраструктура для літаків уже є. У самих лише США — 25 тисяч аеропортів. У Європі є мережа невеликих повітряних гаваней. Одна розміщена за десять кілометрів від мого дому. Я постійно літаю Європою. Хотів би мати власний літальний автомобіль. Тоді не довелося б чекати на таксі чи проходити через переповнені термінали».

Компанія вже працює над новим прототипом. Його дальність польоту становитиме тисячу кілометрів, а найбільша швидкість — 300 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: