29.11.2024
Телеканал NTD

Авторство підтвердили: шедевр Антоніо Канови виставили на аукціон

Авторство підтвердили: шедевр Антоніо Канови виставили на аукціон

Це творіння італійського скульптора Антоніо Канови. Але про це дізналися лиш нещодавно. Тепер мармурову статую Марії..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це творіння італійського скульптора Антоніо Канови. Але про це дізналися лиш нещодавно. Тепер мармурову статую Марії Магдалини продадуть на аукціоні. За неї планують отримати понад десять мільйонів доларів.

Аукціонний дім називає скульптуру загубленим шедевром. А самого автора вважають найяскравішим представником неокласицизму в західноєвропейській культурі.

Канова працював над скульптурою Марії Магдалини три роки й завершив її в 1822 році — незадовго до своєї смерті.

Замовив її колишній прем’єр-міністр Великої Британії Роберт Дженкінсон.

[Дональд Джонстон, представник аукціонного дому]:
«Це одна з останніх робіт Канови. Про неї заговорили лише недавно. У XX столітті вона була в приватних колекціях, але ніхто не знав, що її автор Канова».

Коли наприкінці XIX століття скульптуру показали на виставці «Скарби мистецтва» в Манчестері, автор ще був відомим.

[Дональд Джонстон, представник аукціонного дому]:
«Її разом з іншими предметами продали одному джентльмену. Але в нього вдома сталася пожежа. На наступному аукціоні 1938 року авторство роботи вже не знали. Скульптуру просто називали класичним твором».

Нині скульптуру виставили у приміщенні аукціонного дому в Лондоні. Скоро вона вирушить у турне до Нью-Йорка та Гонконгу.

Торги пройдуть 7 липня. Оцінна вартість роботи становить від шести до більш ніж десяти мільйонів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Авторство підтвердили: шедевр Антоніо Канови виставили на аукціонРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяБлакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в ЯпоніїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: