29.12.2024
Телеканал NTD

В Австралії знову стають популярними легендарні велосипеди BMX

В Австралії знову стають популярними легендарні велосипеди BMX

80-ті повертаються. Саме тоді ці велосипеди були шалено популярними. Вони називаються ретро-BMX або BMX старої школи...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

80-ті повертаються. Саме тоді ці велосипеди були шалено популярними. Вони називаються ретро-BMX або BMX старої школи. Колись на них ганяли підлітки. Тепер в Австралії вони знову популярні серед дорослих чоловіків. Ностальгія.

[Алан Генлі, шанувальник ретро-BMX]:
«У дитинстві кататися на BMX означало свободу. Я на цілий день тікав із дому, щоб покататися з друзями й шукав, де відпрацювати трюки».

Велосипед BMX вигадали у 60-х дорослі шанувальники мотокросу. Модель була призначена для дітей та підлітків — майбутніх спортсменів. Але зрештою BMX став окремим видом спорту з кількома дисциплінами.

А тепер дорослі австралійці повертаються до колишнього захоплення й передають любов до ретро-BMX синам.

[Даймонд Філіппіс, шанувальник ретро-BMX]:
«Моя дружина якось сказала: “Чому б тобі не зібрати для сина BMX старої школи — такий, який був у тебе, коли ти катався з друзями?” З цього все й почалося».

Завдяки спільним інтересам дружба батьків та дітей міцнішає.

[Джон Філіппіс, шанувальник ретро-BMX]:
«Це зв’язок між батьком та сином. Приємно робити щось разом так довго».

У середині 80-х у моду ввійшли велосипеди, розфарбовані яскравими кольорами. Випускали зелені, жовті, рожеві, бірюзові та навіть малинові BMX.

Цим велосипедам присвячували пісні й фільми. Один із них — «Незламний» вийшов 86-го. Він розповідає історію про юного розвізника газет, який мріяв потрапити на змагання, де мали зустрітися найкращі велогонники Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії знову стають популярними легендарні велосипеди BMX200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщини«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: