26.05.2024
Телеканал NTD

Колись утрачену картину Гвідо Рені показали на виставці в Римі

Колись утрачену картину Гвідо Рені показали на виставці в Римі

Колись утрачена картина італійського майстра бароко Гвідо Рені. Вона повернулася до Риму торік й одразу стала..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Колись утрачена картина італійського майстра бароко Гвідо Рені. Вона повернулася до Риму торік й одразу стала центральним експонатом виставки, присвяченої творчості художника.

«Гвідо Рені й Рим: природа й віра» — так називається експозиція. Востаннє така подія, присвячена майстру, проходила тут понад 30 років тому.

Центральна картина називається Danza Campestre. Її автор написав приблизно в 1605 році. Вона була частиною колекції творів мистецтва кардинала Шипіоне Боргезе. У ХІХ столітті її продали, і її сліди загубилися. З’явилася вона аж 2008 року на лондонському ринку як робота невідомого художника.

Згодом авторство підтвердили. У 2020-му галерея в Римі викупила роботу приблизно за 800 тисяч євро.

На виставці досліджують, як художник ставився до віри і як зображував сільський побут.

[Крістіна Терцагі, професор історії мистецтв]:
«Він писав у манері ранніх флорентійських художників. Вивчав минуле, але вносив природні елементи й проявляв надзвичайне ставлення до реальності».

Виставка реконструює ранні роки художника в Римі, його пристрасне вивчення античності й епохи Відродження, а також захоплення картинами Караваджо, які дуже вплинули на його творчість.

Гвідо Рені розпочав блискучу кар’єру в Болоньї. До Рима вирушив у 26 років більше через цікавість. Там його творчість зміцнилася й виробився власний стиль.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колись утрачену картину Гвідо Рені показали на виставці в РиміУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: