29.09.2024
Телеканал NTD

США і ЄС можуть виробляти більше природного газу, але потрібні гарантії

США і ЄС можуть виробляти більше природного газу, але потрібні гарантії

США і ЄС можуть легко побудувати більше заводів із виробництва скрапленого природного газу. Про це заявили..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

США і ЄС можуть легко побудувати більше заводів із виробництва скрапленого природного газу. Про це заявили керівники великих компаній. Але вони кажуть, що для задоволення попиту, який зростає, їм потрібна допомога та сприяння регулятивних органів.

Наразі США щодня експортують понад 350 мільйонів кубічних метрів газу. Цього року вони мають стати найбільшим у світі експортером. Проте за останні два роки компанії затвердили лише один проєкт будівництва нових терміналів.

Американські виробники газу мають дешеву сировину й досвід, але їм заважає невизначеність влади щодо розширення.

[Майкл Сміт, вик. директор компанії ― виробника скрапленого газу]:
«На жаль, наша адміністрація не має твердої точки зору щодо цього, розглядає природний газ як викопне паливо. Але вона не усвідомлює, що природний газ не шкодить довкіллю. Сподіваюся, події минулого тижня змінять ставлення».

Відсутність нових проєктів пояснюють падінням цін на газ, торговельною війною з Китаєм, пандемією та прагненням інвесторів мати більші прибутки.

Експерти кажуть, що під час спалювання природного газу виділяється на 30 % менше вуглекислого газу, ніж під час спалювання вугілля. Вони також зазначають, що ЄС може побудувати достатньо заводів із перероблення газу, щоб задовольнити потреби регіону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: