26.11.2024
Телеканал NTD

У воду на Гаваях потрапило пальне — тисячі людей отруїлися

У воду на Гаваях потрапило пальне — тисячі людей отруїлися

Агенція з охорони довкілля США розслідує витік пального з гігантського державного сховища, розташованого всередині гірського хребта..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Агенція з охорони довкілля США розслідує витік пального з гігантського державного сховища, розташованого всередині гірського хребта на Гаваях, звідки видно Перл-Гарбор.

Десятки людей уже захворіли, а тисячі були змушені покинути свій дім після того, як пальне з об’єкта військово-морського флоту потрапило до питної води. Вона надходить до будинків майже 100 тисяч сімей, зокрема й військовослужбовців.

До бригад військових медиків звернулося вже понад 5900 осіб. Вони скаржаться на нудоту, головний біль та висипи на шкірі.

Лорен Райт згадує, що в неї теж почалося лущення шкіри, нудота та блювання. Усе це припинилося тільки після того, як вона перестала пити воду з-під крана, приймати душ та мити посуд.

[Лорен Райт, жителька Гаваїв]:
«Як мамі, мені страшно. Вплив може бути тривалим. Як це позначиться на мені, чоловікові та дітях?»

З початку грудня коло 4000 сімей поселили в готелях Гонолулу, де вони мають чисту воду.

Водночас конгресмени Гаваїв хочуть назавжди закрити сховище, яке колись постачало пальне на військові кораблі та літаки, що перетинали Тихий океан за часів Другої світової.

Ну а місцеві жителі бояться, що під загрозою ще більші території Гаваїв. Так, іржаві резервуари розташовані під водоносним горизонтом, який забезпечує питною водою більшу частину острова.

Корінні гавайці вже почали виходити на протести.
Коротке посилання на цю сторінку:

У воду на Гаваях потрапило пальне — тисячі людей отруїлисяРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяСрібло в Єгипті — нове золотоПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКанада обмежить час роботи для іноземних студентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: