01.11.2024
Телеканал NTD

Рекорд Гіннеса: в Ізраїлі виросла найважчу ягоду полуниці у світі

Рекорд Гіннеса: в Ізраїлі виросла найважчу ягоду полуниці у світі

Цей плід полуниці незвичайний. Він найважчий у світі. Рекорд щойно зафіксували в Книзі Гіннеса. А відповідний..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Цей плід полуниці незвичайний. Він найважчий у світі. Рекорд щойно зафіксували в Книзі Гіннеса. А відповідний сертифікат видали ізраїльському фермерові Чахі Аріелю. Ягоду знайшли торік на його плантації, і досі вона зберігалася в морозильній камері.

На початку минулого року тут, у Центральному Ізраїлі, погода була прохолоднішою, ніж зазвичай. На думку фермера, це уповільнило дозрівання плодів. Так ягода-рекордсменка змогла набрати більшу вагу.

[Чахі Аріель, фермер]:
«Ми доглядали поле й дивилися, як росте полуниця. Вона росла великою, і ми дуже раділи. Потім ми почали продавати ягоди, а ще знімати відео й надсилати його друзям».

Друзі фермера також переглянули відео з гігантською полуницею. Потім заглянули до Книги Гіннеса й зрозуміли, що ця ягода може побити рекорд. Тож Аріель надіслав заявку представникам видання.

Полуниця сорту ілан схожа на кілька ягід, які зрослися разом. Її товщина — 4 сантиметри, довжина по колу — 34 сантиметри, вага — 289 грамів.

Попередній рекорд належав японському фермерові. У 2015 році він знайшов плід вагою 250 грамів.

Полуниця сорту ілан дає врожай найбільших ягід узимку. Кожна може важити до 60 грамів.

[Чахі Аріель, фермер]:
«Ми й зараз маємо полуницю того ж сорту. Вона теж велика й дуже смачна».

Коротке посилання на цю сторінку:

Рекорд Гіннеса: в Ізраїлі виросла найважчу ягоду полуниці у світіВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у Бельгії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: