23.02.2024
Телеканал NTD

«Усі мої друзі загинули»: у Бразилії зростає кількість жертв зсуву ґрунту

«Усі мої друзі загинули»: у Бразилії зростає кількість жертв зсуву ґрунту

З лопатами, відрами та мотиками зібралися жителі бразильського міста Петрополіс там, де ще недавно стояли їхні..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

З лопатами, відрами та мотиками зібралися жителі бразильського міста Петрополіс там, де ще недавно стояли їхні будинки. Під завалами з щебеню та грязі люди шукають своїх близьких.

Тут зійшов зсув.

Хільда ​​втратила свого племінника та його дочку.

[місцева жителька]:
«Вони як у воду канули. Єдине, що ми змогли знайти — одяг та уламки».

Під завалами опинилося близько 80 житлових будинків. На місці трагедії працює понад 500 рятувальників.

Кількість загиблих зросла до 104-х. Серед них 13 дітей.

[місцева жителька]:
«Я живу тут 44 роки й ніколи такого не бачила. Так померти… У мене загинули всі друзі, я в розпачі. Моє серце з тими, хто там під шаром грязі».

Зсуви зійшли після рясних дощів. За один лише вівторок тут випала місячна норма опадів. Затопило вулиці, потік води змивав автомобілі та автобуси.

Свої будинки мусили залишити понад 420 осіб. Їх розмістили у місцевих школах.

Губернатор штату Ріо-де-Жанейро порівняв постраждалий район із зоною бойових дій. Президент Бразилії Жаїр Болсонару, який зараз перебуває із державним візитом закордоном, пообіцяв, що відвідає регіон і надасть йому допомогу.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Усі мої друзі загинули»: у Бразилії зростає кількість жертв зсуву ґрунтуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьНа Кубі закінчується паливо?Європарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: