19.05.2024
Телеканал NTD

Найрідкісніші автомобілі показали на виставці в США

Найрідкісніші автомобілі показали на виставці в США

Найрідкісніші у світі. Усі ці розкішні гіперкари — шедеври інженерної думки. Побачити наживо навіть одне таке..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Найрідкісніші у світі. Усі ці розкішні гіперкари — шедеври інженерної думки. Побачити наживо навіть одне таке авто поталанило не кожному. Але зараз в Автомобільному музеї Петерсена, що в Лос-Анджелесі, виставили на огляд одразу 18 ексклюзивних експонатів.

[Леслі Кендалл, куратор музею]:
«Гіперкар — це автомобіль із різними якостями. Зазвичай він дуже потужний, суперпродуктивний, з низькою посадкою та надзвичайно високою ціною. Його добре складено, і він вкрай екзотичний».

На експозиції одинадцять бензинових, чотири гібридні та три електричні машини.

[Майкл ван Ранкл, експерт онлайн-видання про авто]:
«З історичного погляду, це важлива виставка, бо демонструє вершину потужності й продуктивності машин із двигуном внутрішнього згоряння. Також представлено перехідний етап. Це гібриди LaFerrari та McLaren Speedtail. Крім того, є електричні автомобілі, які демонструють свій електричний потенціал».

Серед найяскравіших експонатів — Bugatti Veyron 2005 року випуску. Завдяки йому виник термін «гіперкар». Автомобіль оснащено двигуном потужністю 1000 кінських сил, який розганяє його до 407 кілометрів за годину. Ціна — понад мільйон доларів.

Гіперкар Koenigsegg Agera RS за вісім років установив п’ять світових рекордів швидкості. Це найшвидше серійне авто. Його максимальна швидкість — 445 кілометрів за годину. Ціна — майже два мільйони доларів.

LaFerrari — перший серійний гібрид італійської компанії. У 2013 році він став найпотужнішим автомобілем марки. Віддача силової установки — 963 кінські сили. Модель 2017 року коштує понад два мільйони доларів.

Організатори виставки включили до експозиції гіперкарів навіть мотоцикли. Це два ексклюзивні спортбайки — Lotus із 200-силовим агрегатом і Aston Martin із двигуном у 180 кінських сил.

Немає чіткого визначення того, які характеристики мусить мати гіперкар. Найчастіше швидкість такого авто перевищує 320 кілометрів за годину, двигун видає коло 1000 кінських сил, а коштує воно понад мільйон доларів. Водночас із конвеєра має зійти менш як сто таких моделей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найрідкісніші автомобілі показали на виставці в СШАСуперманевровий концепт Hyundai дебютував на виставці CES у Лас-ВегасіАборигени в Австралії їздять на старих автомобілях місцевого виробництваКитайська компанія BYD намагається випередити Tesla в продажу електромобілівHyundai та Kia відкликають майже 170 000 електромобілів у Південній КореїКонцепт-кари та віртуальні помічники: що показали автовиробники на виставці CES у Лас-ВегасіАвтомобілі з технологією теледрайвінгу з’явилися в СШАНа Женевському автосалоні дебютують електричні Renault, BYD та MG

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: