20.12.2024
Телеканал NTD

Нотр-Дамом уже можна прогулятися, але поки що у віртуальній реальності

Нотр-Дамом уже можна прогулятися, але поки що у віртуальній реальності

Нова віртуальна екскурсія дає змогу відвідати Нотр-Дам, причому в різних історичних епохах. Знаменитий собор досі на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Нова віртуальна екскурсія дає змогу відвідати Нотр-Дам, причому в різних історичних епохах. Знаменитий собор досі на реконструкції після руйнівної пожежі. Його планують відкрити лише у 2024 році.

А поки у французькому місті Пюто Собором Паризької Богоматері можна пройтися в окулярах віртуальної реальності.

[Карін Гаркон, відвідувачка]:
«Вражає. Спочатку трохи бентежно, а потім повністю забуваєш, що ти в закритому приміщенні, бо вигляд просто-таки захопливий. Але це більше для тих, хто не боїться висоти».

Екскурсія триває 45 хвилин. Доповнюється звуковими ефектами. Можна вивчити історію споруди від її будівництва до пожежі у 2019 році.

[Едвард де Люмлі, відвідувач]:
«Дуже вражає, що можна здійснити подорож у минуле. Можна не лише знову побачити Нотр-Дам, а й побачити його в різних періодах історії, перші зображення середньовічних вулиць».

[Патрік Шове, настоятель собору Нотр-Дам]:
«Собор закрито вже три роки. Тобто його не змогло відвідати 40 мільйонів людей. Його планують відкрити 2024-го, тож чекати ще три роки. А тут виникла можливість для вірян, відвідувачів і туристів побачити його в інший спосіб».

Спеціально для проєкту створили окрему компанію, у якій працює 50 осіб. Два роки вони збирали фотографії, відео та графіку, спілкувалися з істориками й архітекторами, щоб 3D-зображення вийшли максимально наближеним до оригіналу.

[Фаб’єн Бараті, голова компанії-розробника]:
«Віртуальна реальність дає змогу робити те, що неможливо зробити в реальному житті. Це головна мета таких екскурсій. Ми створюємо враження, які доповнюють реальність і дають змогу подорожувати в часі».

Віртуальна екскурсія коштує 30 євро з людини. Наразі вона доступна лише у Франції. Але пізніше такі цифрові розваги також мають з’явитися і в інших містах світу.

Нотр-Дам хочуть відкрити в рік, коли Париж прийме Олімпіаду. Собор внесено до списку спадщини ЮНЕСКО. Щороку його відвідувало коло 13 мільйонів осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нотр-Дамом уже можна прогулятися, але поки що у віртуальній реальностіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівПрогулянка найромантичнішим садом світуМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуКарнавал у Венеції може стати «платним»Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: