18.06.2024
Телеканал NTD

Амазонський дельфін політав у літаку в Колумбії

Амазонський дельфін політав у літаку в Колумбії

Амазонський річковий дельфін переполошив ветеринарів, рятувальників та військовиків у Колумбії. Він приплив до низов'я річки Пауто..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Амазонський річковий дельфін переполошив ветеринарів, рятувальників та військовиків у Колумбії. Він приплив до низов’я річки Пауто й опинився на мілководді.

[Альваро Камачо, ветеринар]:
«Дельфін застряг тут. Угору і вниз за течією дуже мілко, і він не може плавати й пірнати. Дельфін у пастці».

Дельфін ніби опинився у вузькому акваріумі завдовжки 200 метрів і завширшки три. Його вирішили зловити й випустити в річку Мета. Це ліва притока Оріноко.

Ветеринарам і команді рятувальників знадобилася допомога військових льотчиків. Вони літаком доставили дельфіна до нового місця проживання.

[Луїс Мігель Діас, службовець ВПС Колумбії]:
«Ми врятували амазонського дельфіна. Ми перевезли його з річки Пауто на річку Мета. Це була важка операція. Нам знадобилося понад три тижні, щоб усе підготувати».

Амазонські – найбільші з річкових дельфінів. Вони виростають до двох із половиною метрів і важать до 200 кілограмів. Водяться в річках Амазонка й Оріноко.

Цьому виду загрожує зникнення. Головна причина – втрата місць проживання й надмірний вилов риби. Також дельфіни часто гинуть через річковий транспорт. Проте їхнє становище набагато краще, ніж у китайського й гангського дельфінів.

Точну чисельність амазонських дельфінів підрахувати не вдається через важкопрохідність джунглів. Експерти вважають, що їх – десятки тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Амазонський дельфін політав у літаку в КолумбіїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимКанада обмежить час роботи для іноземних студентівОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Через спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центром

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: