26.06.2024
Телеканал NTD

Жителів евакуюють через повені в Болівії

Жителів евакуюють через повені в Болівії

Ось такі наслідки рясних дощів у Болівії, які почалися минулого тижня. У центральній частині країни —..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось такі наслідки рясних дощів у Болівії, які почалися минулого тижня. У центральній частині країни — масштабна повінь.

Людей доводиться евакуювати повітрям.

[місцевий житель]:
«Маю четверо дітей. Вони врятували нас із дітьми, дякую. Ми сиділи там майже чотири дні».

Щонайменше 13 осіб загинуло. За даними влади, постраждало понад 50 міст у семи департаментах країни. Лихо спіткало понад 8000 сімей.

Найдужче повінь вдарила по департаменту Санта-Крус. Тут вийшли з берегів річки Ріо-Гранде, Ічило та Піраі. Чиновники кажуть, що ситуація критична.

Пошкоджено близько 400 жител та коло 3000 гектарів урожаю.

[Хуан Карлос Кальвімонтес, заступник міністра цивільної оборони Болівії]:
«Є інформація, що втрачено майже весь урожай. Як видно, на території, над якою ми летимо, багато води, багато затоплених будинків і сільське господарство постраждало на 100 %».

Дощі йдуть, і рівень води в річках і далі підіймається. Метеобюро країни оголосило червоний рівень небезпеки в департаментах Санта-Крус та Бені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителів евакуюють через повені в БолівіїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільниць

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: