20.08.2024
Телеканал NTD

Міграційний табір на півдні Мексики розібрали, а мігрантів попросили піти

Міграційний табір на півдні Мексики розібрали, а мігрантів попросили піти

На півдні Мексики, на кордоні з Гватемалою, розібрали великий міграційний табір. Там тисячі вихідців із Центральної..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На півдні Мексики, на кордоні з Гватемалою, розібрали великий міграційний табір. Там тисячі вихідців із Центральної Америки чекали, поки оформлять їхні документи, і вони зможуть рухатися далі на північ. В ідеалі — потраплять до США.

Тут багато хто чекав місяцями. Часто це були цілі сім’ї з дітьми. І вони описували це місце як в’язницю.

Тепер більш ніж трьом тисячам мігрантів дали дозвіл на транзит через територію Мексики. Кожному видали спеціальний QR-код.

Ця жінка каже, що жила в таборі понад два тижні. Тепер вона поїде до США.

[мігрантка з Куби]:
«Я їду до Сіналоа, щоб отримати гуманітарну візу власними силами. (Журналіст: “Це ваш дозвіл на транзит через Мексику?”) Так, на місяць. (Журналіст: “На тридцять днів? Коли спливає його термін?”) 29 січня».

[Лестер Сентено, мігрант із Нікарагуа]:
«Вони дають QR-код, але за проїзд у будь-яке місце маєш платити сам. Та все одно я думаю, що це велика допомога, принаймні зараз».

Водночас з’ясувалося, що десятки мігрантів QR-код не отримали, проте їх також попросили залишити табір. Де вони чекатимуть на оформлення документів, поки незрозуміло.

У 2021 році до Мексики прибула рекордна кількість шукачів притулку, здебільшого з карибських країн. Цьому сприяв прихід до влади демократа Джо Байдена, який обіцяв скасувати політику свого попередника.

Республіканець Дональд Трамп докладав зусиль, щоб захистити кордони США від нелегальних мігрантів. Він також зводив на південному кордоні мур.

Проте Байден припинив будівництво, а також пообіцяв лояльніше ставитися до новоприбулих. Як наслідок, до кордону США ринули каравани мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міграційний табір на півдні Мексики розібрали, а мігрантів попросили пітиАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівГонконг посилив закон про нацбезпекуФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: