26.02.2024
Телеканал NTD

Тисячі журавлів помирають від пташиного грипу в Ізраїлі

Тисячі журавлів помирають від пташиного грипу в Ізраїлі

5200 журавлів померло від пташиного грипу в Ізраїлі. Заповідник у долині Хула, де зимують пернаті, закрили...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

5200 журавлів померло від пташиного грипу в Ізраїлі. Заповідник у долині Хула, де зимують пернаті, закрили. Доглядачі збирають туші, але багато птахів померло в центрі озера. Це ускладнює очищення території.

[Тамар Зандберг, міністр охорони довкілля Ізраїлю]:
«Це найгірший удар по дикій природі (Ізраїлю) за всю історію спостережень. Померли вже тисячі журавлів. І ми досі не знаємо, наскільки поширилася хвороба серед інших диких тварин та які джерела води заражені».

Влада також розпорядилася забити півмільйона курей у прилеглих районах, щоб зупинити епідемію.

На озері Хула під час перельоту з півночі на південь і назад зупиняються 500 тисяч журавлів. Десятки тисяч лишаються зимувати. Пташиний грип поширюється серед пернатих щороку, але таких спалахів ще не було. У другій половині грудня в заповіднику стали вмирати десятки журавлів, а потім сотні.

В Управління заповідників і парків уважають, що хвороба поширилася із села Маргаліот, що біля Лівану. За даними ЗМІ Ізраїлю, водій вантажівки доставив корм до курників Маргаліота, а потім — до озера Хула.

Міністерство сільського господарства країни заявило, що з Маргаліота не повідомили про спалах пташиного грипу. Тож він поширився зі швидкістю лісової пожежі.

Пташиний грип — небезпечна вірусна хвороба. Вона може вражати до трьох видів пернатих одночасно. Залежно від штаму, помирають від 10 до 100 відсотків хворих птахів. Хвороба може передаватися людям.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі журавлів помирають від пташиного грипу в ІзраїліБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Фермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: