19.12.2024
Телеканал NTD

Катаклізми 2021 року: вогонь, вода й торнадо

Катаклізми 2021 року: вогонь, вода й торнадо

Від повеней і пожеж у Європі до торнадо у США. Які катаклізми спіткали світ 2021 року...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Від повеней і пожеж у Європі до торнадо у США. Які катаклізми спіткали світ 2021 року.

Усе почалося з рекордних холодів в Іспанії. Там зареєстрували небувалі для країни мінус 34 градуси. Потім шторм «Філомена» приніс туди найбільший за десятиліття снігопад.

В Індонезії рік розпочався одразу з двох лих. Спочатку був землетрус на острові Сулавесі, який забрав 80 життів. Потім повінь на острові Борнео.

На Африку наприкінці січня налетів циклон «Елоїза». Тисячі людей довелося евакуювати, були й загиблі.

У лютому в індійських Гімалаях зійшов льодовик. Він поховав понад 170 людей.

Пекін і прилеглі провінції охопила найсильніша за 10 років піщана буря, а один штат Австралії — найбільша за півстоліття повінь.

У травні в Конго виверження вулкана вбило понад 30 людей.

А потім лихо спіткало західну Європу у вигляді найсильніших злив. Вони змивали машини та топили міста. Загинуло майже 190 людей. Найбільше в Німеччині. Також постраждала Бельгія, Люксембург, Швейцарія та Франція.

А американські штати Орегон і Каліфорнія охопила вогняна стихія. Декілька пожеж знищили тисячі гектарів лісу.

Потім великі пожежі почалися в Туреччині та Греції. Горіли узбережжя Середземного й Егейського морів, острів Евбея та біля Афін.

А в серпні на Гаїті стався потужний землетрус. Загинуло понад 2200 людей.

У вересні на канарському острові Пальма прокинувся вулкан Кумбре-В’єха. Він вивергався три місяці й вщух лише у грудні. Це було його найтриваліше виверження за 500 років спостережень. Лава випалила 500 гектарів території. Вона знищила майже три тисячі будинків та бананові плантації. Тисячі людей змушені були евакуюватися. На щастя, тут обійшлося без жертв.

У грудні вулкан вивергався і на індонезійському острові Ява. Там загинуло кілька десятків людей.

П’ятьма штатами США пройшлися десятки торнадо. Загиблих понад сто.

А на Філіппіни налетів тайфун «Рай», який спричинив справжнє пекло. Загинуло близько 400 людей. Одну з провінцій тепер буде важко відновити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Катаклізми 2021 року: вогонь, вода й торнадоЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»У М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: