20.11.2024
Телеканал NTD

Оренда живої ялинки — новий тренд

Оренда живої ялинки — новий тренд

Мерехтливі вогні, величезні кулі та зірки на верхівці. Прикрашені різдвяні ялинки створюють у британській столиці атмосферу..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Мерехтливі вогні, величезні кулі та зірки на верхівці. Прикрашені різдвяні ялинки створюють у британській столиці атмосферу свята.

Усі спішать знайти собі ідеальне дерево. Водночас популярність набирають і послуги з прокату ялинок.

Свій проєкт Кетрін заснувала у 2018 році. Клієнти орендують живе дерево на період свят, а потім повертають. Далі ялинки висаджують у землю.

[Кетрін Лавлес, засновниця компанії з прокату ялинок]:

«Дерево повертають на ферму та поміщають в умови зі спеціальною іригацією. Якщо людям це дерево сподобалося, наступного року вони знову можуть його орендувати».

Британка вирішила створити проєкт, бо не могла дивитися на викинуті ялинки, якими щосічня завалені вулиці Лондона.

[Кетрін Лавлес, засновниця компанії з прокату ялинок]:
«Ми не проти того, щоб дерева зрубували. Ми просто хотіли дати людям ще один варіант, альтернативу тому, як дістати різдвяне дерево».

Згідно з підрахунками Університету Шеффілда, щороку на британських звалищах опиняється коло семи мільйонів ялинок.

А на цій фермі теж почали дбати про екологію. Тут використовують сітку, що розкладається.

[Рассел Паркінс, власник ферми з вирощування ялинок]:
«Її на 100 % зроблено з рослинного матеріалу. Вона повністю згниє і не розпадеться на мікропластик».

До Різдва залишається зовсім небагато. І різдвяні ялинки в деяких британських будинках вже засяяли іншими, більш екологічними барвами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оренда живої ялинки — новий трендЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Троє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»До 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: