26.09.2024
Телеканал NTD

Президент Уганди: «Китай дуже активно стукає у двері»

Президент Уганди: «Китай дуже активно стукає у двері»

[Йовері Кагута Мусевені, президент Уганди

Дата завантаження: 2024-04-26

video

[Йовері Кагута Мусевені, президент Уганди]:
«Очевидно, що китайці бачать в Уганді більше можливостей для бізнесу, ніж західні компанії. Китайці приходять, стукають у двері й роблять це дуже активно».

Це президент Уганди Йовері Мусевені. Він один із лідерів держав Африки, які перебувають при владі найдовше.

За його словами, Захід утрачає цікавість до країни. Проте Китай нарощує свій вплив.

Уганда вже готується укласти угоди з приватними китайськими інвесторами в таких секторах, як перероблення сільгосппродукції, виробництво добрив, збагачення корисних копалин та в текстильній промисловості.

[Йовері Кагута Мусевені, президент Уганди]:
«Поки Китай заохочує свої приватні компанії, західні уряди читають нам лекції. Але що за безглуздя, читати мені лекції? Що нового ви можете мені сказати? Ось у чому розрив між нами».

Китайські державні підприємства й приватні компанії вже давно стали рушійною силою інвестицій в Африку. Вони надають країнам континенту позики на сотні мільярдів доларів у межах ініціативи «Один пояс, один шлях».

Водночас багато західних урядів розглядають цю ініціативу як спробу компартії Китаю розширити свій вплив. В обмін на гроші Китай часто вимагає від країн підтримувати його політичний курс. Також багато держав скаржаться на несправедливі умови повернення позик, через які вони дедалі більше заглиблюються у боргову яму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Уганди: «Китай дуже активно стукає у двері»Чому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюСвітові ціни на какао б’ють рекордиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: