29.12.2024
Телеканал NTD

Уже 5 країн оголосили дипбойкот Олімпіади-2022 у Пекіні

Уже 5 країн оголосили дипбойкот Олімпіади-2022 у Пекіні

Дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в Пекіні стає дедалі масштабнішим. Спочатку його оголосили США, потім до нього..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в Пекіні стає дедалі масштабнішим. Спочатку його оголосили США, потім до нього приєдналися Австралія та Нова Зеландія. А тепер і лідери Канади й Великої Британії.

Усі ці країни відправлять на Ігри спортсменів, але не високопоставлені делегації. Це буде дипломатичний бойкот у зв’язку з порушенням прав людини в КНР.

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:
«Як і наші партнери у всьому світі, ми дуже стурбовані тим, що китайська влада постійно порушує права людини».

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Як я сказав раніше, ми не підтримуємо спортивного бойкоту, але посилати міністрів на зимову Олімпіаду теж не плануємо».

Китай назвав бойкот «політичним позуванням» і пообіцяв заходи у відповідь. Щоправда, поки не уточнив які.

Водночас Міжнародний олімпійський комітет відмовився коментувати так звані політичні питання. Президент МОК сказав, що не підтримує жодної зі сторін.

Нещодавно Китай опинився в центрі уваги, коли з’ясувалося, що в його автономному регіоні Сіньцзян понад мільйон мусульман-уйгурів тримають у так званих центрах професійного підготовлення. Як уважають, це в’язниці, де цю народність змушують відмовитися від своєї мови та віри.

Також компартію Китаю багато років звинувачують у репресіях щодо прихильників медитативної практики Фалуньгун. Їх називають найбільшою групою в’язнів сумління у світі.

Як показали незалежні розслідування, тибетці, уйгури та послідовники Фалуньгун часто стають жертвами насильницького вирізання органів. Правозахисники зазначають, що масштаб цього бізнесу в Китаї величезний, і що з подачі компартії органи виймають із живих людей у всій країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уже 5 країн оголосили дипбойкот Олімпіади-2022 у ПекініІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunЗагиблих від землетрусу в Японії вже понад 200Парламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: