28.01.2024
Телеканал NTD

США оголосили про дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в Пекіні

США оголосили про дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в Пекіні

США оголосили дипломатичний бойкот майбутньої зимової Олімпіади в Пекіні. [Джен Псакі, прессекретар Білого дому

Дата завантаження: 2024-03-28

video

США оголосили дипломатичний бойкот майбутньої зимової Олімпіади в Пекіні.

[Джен Псакі, прессекретар Білого дому]:
«Адміністрація Байдена не посилатиме дипломатичних чи офіційних представників на зимову Олімпіаду та Паралімпіаду 2022 року в Пекіні з огляду на нинішній геноцид у КНР і злочини проти людяності в Сіньцзяні, а також інші порушення прав людини».

Водночас американський уряд обіцяє повну підтримку олімпійській команді спортсменів зі США.

[Джен Псакі, прессекретар Білого дому]:
«Ми на 100 % підтримуватимемо їх із дому, але не сурмитимемо з нагоди Ігор у додаткові фанфари».

Китай уже назвав це рішення провокацією і пообіцяв заходи у відповідь.

Відправляти на Олімпійські ігри делегацію високопосадовців — давня традиція США. Так, відкриття Олімпіади в Пекіні 2008 року відвідав президент Джордж Буш. А на літній Олімпіаді в Токіо цього року американську команду вела перша леді Джилл Байден.

Зазначимо, що цього тижня американський президент прийме в Білому домі саміт із питань демократії. Це буде онлайн-зустріч лідерів та громадських активістів із понад 100 країн. На ньому хочуть обговорити реформи й ініціативи у галузі прав людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

США оголосили про дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в ПекініТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: