20.10.2024
Телеканал NTD

До в’язниці за правду про Ухань: китайський блогер на межі смерті

До в'язниці за правду про Ухань: китайський блогер на межі смерті

ООН закликає негайно звільнити китайського блогера Чжан Чжань. Коли торік в Ухані почалася епідемія коронавірусу й..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

ООН закликає негайно звільнити китайського блогера Чжан Чжань.

Коли торік в Ухані почалася епідемія коронавірусу й оголосили локдаун, жінка почала публікувати повідомлення про ситуацію в місті. Зокрема про те, що відбувалося в лікарнях та на вулицях.

Однак у травні вона раптово зникла. Через місяць китайська комуністична влада оголосила, що її заарештовано. А 29 грудня суд Шанхаю засудив її до чотирьох років позбавлення волі.

Офіційно її засудили за розпалювання ворожнечі й підбурювання до заворушень. У КНР це звинувачення часто використовують щодо дисидентів.

У тюрмі 38-річна жінка опинилася на межі смерті. Раніше вона оголосила голодування. Тепер повідомляють, що вона не може встати.

Держдепартамент США теж заявив, що глибоко занепокоєний станом здоров’я ув’язненої журналістки.

[Нед Прайс, прессекретар Держдепартаменту США]:
«Ми неодноразово висловлювали нашу велику стурбованість щодо довільного її затримання й жорстокого поводження під час ув’язнення. Ми знову звертаємося до КНР із закликом негайно та беззастережно випустити її на волю».

Ті, хто був на суді, казали, що на засідання жінку привезли на інвалідному візку. Після арешту вона оголошувала голодування загалом чотири рази.
Коротке посилання на цю сторінку:

До в’язниці за правду про Ухань: китайський блогер на межі смертіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: