19.10.2024
Телеканал NTD

Лабіринти, сальто й замки з піску: рекорди 2021 року

Лабіринти, сальто й замки з піску: рекорди 2021 року

Які рекорди встановили у світі 2021 року? Почнімо із засніженої провінції Канади. Там побили свій власний..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Які рекорди встановили у світі 2021 року? Почнімо із засніженої провінції Канади. Там побили свій власний рекорд Гіннеса з найбільшого лабіринту. Його площа — 5300 квадратних метрів. Попередній був майже вдвічі меншим.

А фридайвер із Чехії встановив світовий рекорд із плавання під льодом. Давид Венцль подолав майже 81 метр. Температура води була лише 3 градуси.

У Музеї мініатюр у Гамбурзі іграшковий паротяг зіграв найдовшу мелодію на келихах.

[Фредерік Браун, автор рекорду]:
«Спочатку ця ідея здавалася божевільною. Усі так і казали, що я, видно, збожеволів».

До речі, найбільшою проблемою було те, що з 2840 келихів випаровувалася вода й звук змінювався. Її розв’язали, додавши олії.

А «Найсильніша людина світу» українець Олексій Новіков цього року теж установив новий рекорд. Він пройшов 10 метрів із суперйоком на плечах, на якому було шестеро дівчат. Уся конструкція важила 490 кілограмів.

На змаганнях із фрирайду в ПАР іспанець зробив рекордне 30-метрове переднє сальто. Протяжність його стрибка становила 30 метрів.

А італійський автоперегонник проїхав небезпечною дорогою за рекордний час. Понад три кілометри він подолав за хвилину та майже 30 секунд.

У Данії встановили рекорд Гіннеса — збудували найвищий у світі замок із піску. Його висота — 21 метр 16 сантиметрів. Тема твору — COVID-19.

Німці побили світовий рекорд із хайлайну. Вони пройшли стропом завдовжки 2 кілометри 150 метрів. Його натягли на висоті 600 метрів у шведській Лапландії.

Найвищою жінкою у світі знову визнали Румейсу Гельгі із Туреччини. Її зріст — два метри 15 сантиметрів.

А житель німецької Нижньої Саксонії встановив світовий рекорд за найбільшою кількістю різдвяних ялинок в одному місці. У себе вдома він із дружиною прикрасив 444 дерева.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лабіринти, сальто й замки з піску: рекорди 2021 рокуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в Римі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: