27.05.2024
Телеканал NTD

Ялинка з пляшечок з-під вакцин та підводний Санта — світ до свят готовий

Ялинка з пляшечок з-під вакцин та підводний Санта — світ до свят готовий

Місто Віфлеєм відкрило святковий сезон. Тут засвітили різдвяну ялинку. Щорічний захід відвідали тисячі гостей, адже тут,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Місто Віфлеєм відкрило святковий сезон. Тут засвітили різдвяну ялинку. Щорічний захід відвідали тисячі гостей, адже тут, як заведено вважати, народився Ісус.

А ось на батьківщині Санта-Клауса — у фінській Лапландії — через пандемію туристів катастрофічно бракує. Їх поменшало на 80 %. Деякі підприємства цього сезону взагалі вирішили не відкриватися, зокрема й тематичний парк Санти.

Не дивно, що тепер багато країн світу до чого тільки не вдаються, аби привабити мандрівників. Це акваріум у Берліні. Тут серед скатів та акул плаває Санта-дайвер. Він розважає відвідувачів, а мешканців усередині пригощає смаколиками.

У Хорватії різдвяний сезон у повному розпалі. Оскільки масштаби різдвяних ярмарків у Загребі на дві третини скоротили, влада вирішила додати більше вогнів. Тепер у парках усе мерехтить.

У Ватикані відкрили щорічну виставку вертепів. Їх тут понад 120. Зроблені з різних матеріалів й в різних стилях. Один створили в старому автобусі, інший зроблено з годинників. Вертепи приїхали з Італії та 15 інших країн, зокрема з Німеччини, Перу, Індонезії та США.

Тут же на площі Святого Петра з’явилася восьмитонна ялинка заввишки 28 метрів. Щоб її прикрасити, волонтери зробили понад 600 іграшок. 550 — з переробленого пластику й коло 100 — з дерева.

Вертеп, що біля ялинки, приїхав із Перу. Усі фігури в традиційних перуанських костюмах. А в хліві не вівці та корови, а перуанські тварини, зокрема лами.

А це один із найбільших центрів вакцинації в столиці Румунії. Тут з’явилася ялинка із порожніх пляшечок з-під вакцин. Загалом їх 19 тисяч. Збирали кілька місяців.

В італійському місті Губбіо спорудили найбільше у світі різдвяне дерево з ліхтариків. Завдовжки воно 750 метрів, завширшки — 450. На нього пішло вісім з половиною кілометрів дроту.

Римську ялинку осяюють тисячі різноколірних лампочок. Якщо точніше, то їх — 300 тисяч. А ще на ній коло 800 кульок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ялинка з пляшечок з-під вакцин та підводний Санта — світ до свят готовийУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Розкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: