24.09.2024
Телеканал NTD

В Австрії для вакцинованих скасували локдаун

В Австрії для вакцинованих скасували локдаун

На вулицях Австрії знову велелюдно. У більшій частині країни скасували локдаун. Але не для всіх, а..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На вулицях Австрії знову велелюдно. У більшій частині країни скасували локдаун. Але не для всіх, а лише для вакцинованих і тих, хто перехворів на коронавірус. Для нещеплених обмеження й далі діють.

Знову працюють усі магазини, перукарні та театри. Відкрилися різдвяні ярмарки. У п’ятницю почнуть працювати готелі, ресторани й кафе. А наступного тижня відкриються туристичні фірми.

[жителька Відня]:
«Чудово, що можна знову гуляти вулицями, будувати плани та ходити до магазинів. Але найважливіше для мене — те, що мої діти повернулися до школи й спілкуються з друзями».

[жителька Відня]:

«Я рада, що все відкривається. Так ліпше відчувається різдвяна атмосфера».

В Австрії спочатку оголосили локдаун для невакцинованих. Він почався 15 листопада. За тиждень ввели режим ізоляції для всіх. Усе це знову боляче вдарило по торгівлі. Наразі бізнесмени надіються поліпшити свої справи.

[Гарріет Міксітс, продавчиня]:
«Чудовий настрій. Я сповнена надій і впевнена, що в нас усе розкуплять. Ми втратили більш як 20 днів».

[Магнус Рінгл, продавець]:
«Ми дуже щасливі й нетерпляче чекаємо на покупців. Сподіваємося, що торгівля піде вгору».

У листопаді в Австрії щодня виявляли понад десять тисяч нових хворих на COVID. Під час локдауну поширення вірусу пішло на спад. Останніми днями реєструють менше ніж 5000 заражених.

Загалом в Австрії виявили понад один мільйон 200 тисяч випадків захворювання на COVID. Померло більш як 13 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австрії для вакцинованих скасували локдаунНирки — у центрі нової кризи в НепаліЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: