24.07.2024
Телеканал NTD

Європу охопили протести проти нових антиковідних обмежень

Сльозогінним газом та водометами розганяли в столиці ЄС людей, які протестували проти антиковідних заходів. Ця молодь відокремилися від основної мирної демонстрації і, вигукуючи «свобода», почали кидати в поліцію каміння.

Неподалік від них кілька тисяч людей спокійно пройшли вулицями Брюсселя. Вони вийшли з плакатами «Ні обов’язковій вакцинації» та «Ні диктатурі».

У країні запровадили нові карантинні обмеження, щоби стримати швидке поширення коронавірусу. Так, дітям у початковій школі тепер доведеться носити маски, а канікули цього року будуть довшими.

[Ален, протестувальник]:
«Я не терплю дискримінацію у будь-якій формі. Ввели COVID-сертифікати, і вони порушують наші права. Щеплення збираються зробити обов’язковими. І це теж дискримінація. Ми не хочемо диктатури».

Наприкінці листопада у Брюсселі були ще більші протести. Зокрема проти того, що при вході до барів та ресторанів треба показувати паспорт вакцинації. Тоді сутички призвели до псування майна та десятків арештів, постраждало кілька поліціянтів.

А це Німеччина. У Берліні та Франкфурті теж протестують. Минулого тижня німецькі чиновники домовилися заборонити нещепленим жителям країни вхід майже до всіх закладів, крім продуктових магазинів, аптек та пекарень. Вони також хочуть зробити вакцинацію обов’язковою.

А ще в берлінських нічних клубах із 8 грудня не можна танцювати, хоча самим закладам працювати дозволено.

Протестують і в Нідерландах. Кілька тисяч людей зібралося в Утрехті. Вони невдоволені новими заходами, які почали діяти позаминулого тижня. Обмеження в Нідерландах включають закриття барів, ресторанів та більшої частини магазинів.

[протестувальниця]:
«Ми проти того, щоб нас позбавляли свободи самим розпоряджатися своїм тілом».

А це Відень. Вулицями австрійської столиці пройшло з протестом понад 40 тисяч осіб. Люди незадоволені локдауном та планами зробити вакцинацію обов’язковою.

На місце направили більш як 1200 поліціянтів. Вони мали стежити як за порядком, так і за тим, щоб усі учасники були в масках. Інакше — штраф.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: