23.10.2024
Телеканал NTD

Серфінг без кордонів: як люди з інвалідністю підкорюють хвилі

Серфінг без кордонів: як люди з інвалідністю підкорюють хвилі

В океані для неї немає перешкод. Джессіка Олівейра легко приборкує хвилі. Серфінг для неї — не..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

В океані для неї немає перешкод. Джессіка Олівейра легко приборкує хвилі. Серфінг для неї — не лише спосіб життя, а й велика терапія.

У 10 років Джессіка перенесла менінгіт. Щоб урятувати її життя, лікарі мусили ампутувати їй руки й ноги. Вона також утратила слух і півтора року провела в лікарні. Спорт повернув дівчину до життя.

[Джессіка Олівейра, серфінгістка]:
«Хвилі, атмосфера… У морі я почуваюся легкою, неймовірно. Зв’язок із водою просто містичний. Почуваюся живою».

Щовихідних із 9 до 14 години на двох пляжах Ріо-де-Жанейро проходить серфінг-терапія для людей з інвалідністю. Абсолютно безплатно з юнацтвом займаються професійні фізіотерапевти. Увагу приділяють як фізичному, так й емоційному стану.

У солоній воді швидше розслаблюються м’язи. Уроки на жвавому пляжі допомагають прибрати скутість і психологічну закритість.

Інклюзивні курси серфінгу заснував фахівець із фізичної реабілітації Луїс Феліпе Нобре, якому зараз 43 роки.

[Луїс Феліпе Нобре, фізіотерапевт]:
«Цей вид спорту доступний багатьом. Ним займаються в громадських місцях просто неба. Нам вдається поєднати всі типи інвалідності на одному майданчику. Це дуже важливо для соціальної інтеграції, фізичної та емоційної реабілітації».

Команда «Адаптсерф» працює вже 14 років. І навіть проводить серед своїх підопічних змагання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Серфінг без кордонів: як люди з інвалідністю підкорюють хвиліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіСрібло в Єгипті — нове золотоЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЯку країну визнали найщасливішоюОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: