26.11.2024
Телеканал NTD

Польща посилить антиковідні заходи й введе обов’язкову вакцинацію

Польща посилить антиковідні заходи й введе обов'язкову вакцинацію

Омікрон зіпсує зимові свята полякам. Влада посилює карантинні заходи. Вона боїться, що новий варіант коронавірусу може..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Омікрон зіпсує зимові свята полякам. Влада посилює карантинні заходи. Вона боїться, що новий варіант коронавірусу може поширитись і в них. Хоча поки в країні таких випадків зараження ще не було.

Зміни набудуть чинності 15 грудня. З цього дня заповнюваність ресторанів, барів, готелів, кінотеатрів, спортзалів та церков не має перевищувати 30 %, не враховуючи вакцинованих людей.

[Вальдемар Краска, заступник міністра охорони здоров’я Польщі]:
«З 15 грудня також закриються нічні клуби й танцювальні майданчики. 31 грудня цього року та 1 січня 2022 року вони працюватимуть. Але в закритому приміщенні може бути не більше ніж сто осіб».

Водночас у всіх закладах перевірятимуть COVID-сертифікати.

Також запроваджують обов’язкове тестування для тих, хто живе з людьми, хворими на COVID. Для вакцинованих винятків немає.

Стають жорсткішими санітарні заходи й для мандрівників — не громадян ЄС.

[Вальдемар Краска, заступник міністра охорони здоров’я Польщі]:
«З 15 грудня всі, хто прилітає до Польщі з-за меж Шенгенської зони, повинні показати (негативний) тест на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 24 години до прибуття».

Крім того, школярів переводять на дистанційне навчання. Воно триватиме з 20 грудня по 9 січня.

А з 1 березня запроваджується обов’язкова вакцинація медиків, вчителів та працівників силових структур.

У Польщі за весь час пандемії виявили коло трьох мільйонів 700 тисяч випадків COVID-19. Померло понад 86 тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польща посилить антиковідні заходи й введе обов’язкову вакцинаціюВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: