20.05.2024
Телеканал NTD

Одразу 30 білих носорогів перевезли з ПАР до Руанди

Одразу 30 білих носорогів перевезли з ПАР до Руанди

З Південної Африки — до Східної. Одразу 30 білих носорогів перевезли з ПАР до Руанди. Це..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

З Південної Африки — до Східної. Одразу 30 білих носорогів перевезли з ПАР до Руанди. Це одне з найбільших переміщень диких тварин за всю історію. Носороги проїхали 3400 кілометрів. Тепер вони житимуть у національному парку «Акагера». Ці гіганти — представники південного підвиду.

[Кестер Вікері, співробітник організації Conservation Solutions]:
«Це переміщення — наймасштабніше в історії. Ми дуже задоволені результатом. Зараз у загонах 30 здорових носорогів. Надіємося, вони швидко адаптуються й почнуть розмножуватися».

Південні білі носороги оселилися в «Акагері» вперше. Вони мають стати прабатьками нової великої популяції. Перше потомство чекають за два роки. Фахівці вважають, що згодом стадо може збільшитися у п’ять, а то й більше разів.

[Саймон Нейлор, співробітник організації Phinda Conservation]:
«Це ідеальне місце для білих носорогів: тут багато трави й води. І ми впевнені, що про тварин добре дбатимуть і їх охоронятимуть».

Роги тваринам спиляли, щоб на них не спокушалися браконьєри. Нелегальні мисливці — головна загроза. Тому в парку чергує озброєна охорона. А за здоров’ям гігантів стежитиме команда ветеринарів.

«Акагеру» заселяють носорогами з 2017 року. Спочатку привезли чотирьох чорних носорогів із Південної Африки. А два з половиною роки тому тут стали жити ще п’ять тварин із чеського зоопарку.

[Аріелла Кагерука, голова комітету з туризму]:
«Заселяючи тварин, яких тут раніше не було, ми даємо туристам змогу діставати більше різноманітних вражень та ліпше проводити час. І, звісно, ми робимо свій внесок у збереження рідкісних видів у цьому парку».

Наприкінці ХІХ століття південні білі носороги майже вимерли. Тоді їх узяли під охорону. Завдяки програмам розмноження цих тварин тепер побільшало.
Коротке посилання на цю сторінку:

Одразу 30 білих носорогів перевезли з ПАР до РуандиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: