23.12.2024
Телеканал NTD

Названо найдорожче для життя місто світу

Названо найдорожче для життя місто світу

Де жити найдорожче? Експерти журналу Economist провели дослідження і з'ясувала, яке місто очолило список. Цей мегаполіс..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Де жити найдорожче? Експерти журналу Economist провели дослідження і з’ясувала, яке місто очолило список.

Цей мегаполіс раніше був п’ятим. Та нині обігнав навіть Париж і Сінгапур.

Зустрічайте, Тель-Авів — найдорожче для життя місто у світі.

[житель Тель-Авіва]:

«Я приїхав із півночі Ізраїлю. І там продукти й інші товари дешевші майже на половину. У місцевих ресторанах ціни захмарні. Мене не дивує, що тут жити вкрай складно».

Тель-Авів уважають фінансовим та культурним центром Ізраїлю. Тут усі провідні технології, вишукані ресторани, а також розкішні готелі на білих пляжах Середземного моря. Ціни відповідні.

[Дан бен-Давид, економіст]:
«Ізраїль дорогий, а Тель-Авів ще дорожчий за інші міста, бо тут найкращі робочі місця. Саме тут хоче жити більшість людей».

Навіть найскромніші квартири в центрі міста можуть коштувати 4 мільйони шекелів. Це понад мільйон 200 тисяч доларів.

Водночас шекель — одна з найсильніших валют світу, частково завдяки іноземним інвестиціям у місцеву технологічну галузь.

Експерти кажуть, що головним завданням уряду має стати розв’язання транспортної проблеми. Це дасть змогу їздити на роботу до мегаполіса, а жити в сусідніх містах.

Попри те, що в країні на душу населення майже в половину менше машин, ніж у невеликих європейських країнах, дороги Тель-Авіва завантажені приблизно втричі більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: