18.06.2024
Телеканал NTD

Тисячі мігрантів не можуть покинути південь Мексики

Тисячі мігрантів не можуть покинути південь Мексики

Кілька тисяч мігрантів з острова Гаїті застрягли на півдні Мексики. Вони йшли караваном до кордону США...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Кілька тисяч мігрантів з острова Гаїті застрягли на півдні Мексики. Вони йшли караваном до кордону США. Перейшли до штату Чіапас із Гватемали. Але тут почалися проблеми. Мексиканська влада вимагає оформити візу й отримати всі документи. Утворилися черги.

З минулого тижня сотні мігрантів перевезли до інших штатів. Проте тисячі людей, як і раніше, залишаються тут. У багатьох просто скінчилися гроші на подальшу подорож.

[Ролді, мігрант із Гаїті]:
«У мене на руках документи вже чотири місяці. Але я поки не можу звідси поїхати, бо вони мені не дозволяють. Тут уся моя сім’я. Ми сидимо під сонцем та голодуємо. Але нам не дають рушити далі, бо немає квитків».

[Марселін П’єр, мігрант із Гаїті]:

«Не розумію, що відбувається. Ми живемо як звірі. У дітей температура та кашель. Тут усі хворі. Майже два тижні ми стоїмо у чергах, але чиновники до нас не приходять».

Терпіння у людей на межі. Вони вимагають, щоб їм дали можливість вільно пересуватися територією країни та влаштовуватися на роботу.

[Жан П’єр, мігрант із Гаїті]:
«Людям важко. Вони під сонцем і погано їдять. Води немає, ніде помитися. (Репортер: “Вам вдається поспати?”) Ми спимо погано. Тут діти. Думаю, міграційні служби мають знайти інший спосіб».

Загалом із півдня Мексики у бік США останнім часом висунулося три каравани. Спроби мексиканської влади їх зупинити не мали успіху.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі мігрантів не можуть покинути південь МексикиАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Неочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: