11.05.2024
Телеканал NTD

Нове жерло відкрилося у вулкані на острові Пальма

Нове жерло відкрилося у вулкані на острові Пальма

Вулкан Кумбре-В'єха не хоче заспокоюватись. У ньому відкрилося нове жерло. Лава хлинула незайманими місцями іспанського острова..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Вулкан Кумбре-В’єха не хоче заспокоюватись. У ньому відкрилося нове жерло. Лава хлинула незайманими місцями іспанського острова Пальма, а також зруйнувала ще більше будинків.

Жерло відкрилося вночі. У повітря викинуло клуби попелу та диму. Потоки лави ринули вниз зі швидкістю один метр за секунду, потім почали сповільнюватися.

Виверження на Пальмі почалося 19 вересня. Вулканологи не можуть сказати, скільки воно триватиме. Поки жодних ознак його ослаблення немає.

Лава вже випалила 1100 га землі, зруйнувала 2700 будівель, знищила бананові плантації. 7000 людей евакуйовано. Третина з них утратила свій дім.

Виверження Кумбре-В’єхи вже називають найтривалішим на Пальмі за останні 300 років.

Острів входить до Канарського архіпелагу. Він лежить в Атлантичному океані біля Африки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нове жерло відкрилося у вулкані на острові ПальмаІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: