28.11.2024
Телеканал NTD

Індійські танцюристи зачаровують глядачів на фестивалі

Індійські танцюристи зачаровують глядачів на фестивалі

Жести рук, пози, міміка й навіть погляд — в індійському класичному танці важливе все. Цей стиль..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Жести рук, пози, міміка й навіть погляд — в індійському класичному танці важливе все. Цей стиль називається «сатрія». Він зародився 600 років тому й зберігся донині.

Індійському класичному танцю щороку присвячують великий фестиваль. Він проходить у Конараку поряд із середньовічним храмом Сонця.

[Арухі Каушик, танцівниця]:
«Я задоволена можливістю виступити перед знаменитим храмом Сонця в Конараку. Відчуття дивовижні».

А це ще один із восьми стилів індійського класичного танцю. Він називається «одісі». Уважається, що цей танець найдавніший. Його виконували храмові танцівниці. Цей напрям відомий як «махарі». Другий напрям «готіпуа» опановують хлопчики чи юнаки.

[гостя фестивалю]:
«Усі танцювали чудово. Я в захваті від другого дня (фестивалю) і нетерпляче чекаю третього».

Індійський класичний танець переважно оповідає релігійні історії з життя божеств.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійські танцюристи зачаровують глядачів на фестиваліКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіКупання серед криги: незвичайну розвагу пропонують у ШвеціїШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: