26.11.2024
Телеканал NTD

Другий за кілька місяців канцлер Австрії готовий залишити свою посаду

Другий за кілька місяців канцлер Австрії готовий залишити свою посаду

Колишній канцлер Австрії Себастьян Курц повністю залишає політику й іде з посади голови керівної Народної партії...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Колишній канцлер Австрії Себастьян Курц повністю залишає політику й іде з посади голови керівної Народної партії.

[Себастьян Курц, колишній канцлер Австрії]:
«Ти під постійним наглядом, тебе щодня критикують, і буквально виникає таке відчуття, що за тобою полюють».

Причиною він назвав народження свого первістка — сина Костянтина. Той з’явився на світ у листопаді.

[Себастьян Курц, колишній канцлер Австрії]:
«Останніми днями сталося багато хороших подій, наприклад у мене народилася дитина. Я зрозумів, скільки прекрасних речей є поза політикою».

У жовтні Курц також пішов з посади канцлера на тлі корупційного скандалу. Його та соратників запідозрили в підкупі газет для публікування певних соціологічних опитувань, а також у хабарництві та перевищенні посадових повноважень.

Курц усі звинувачення відкидає. Він сказав, що пішов, щоб не створювати хаосу в політиці. Водночас зазначив, що зняття з нього недоторканності допоможе швидше завершити розслідування.

На місце Курца призначили міністра закордонних справ Александера Шаленберга. Однак і він уже заявив, що готовий залишити місце канцлера. За його словами, після виходу Курца з партії мають обрати нового голову, який і має очолити уряд.

Як очікують, Народну партію очолить міністр внутрішніх справ Карл Негаммер. Утім, багато австрійців не бачать його лідером країни.

[Бенджамін, перехожий у Відні]:
«Міністра Негаммера навряд чи можна назвати незалежною особистістю, яку я хотів би бачити лідером країни. Згадайте мігрантів чи теракти. Подивимося як буде, але я б його не обрав».

[Роберт, перехожий у Відні]:
«Негаммер міг би бути гарним міністром внутрішніх справ, але я зовсім не можу уявити його канцлером. Йому доведеться представляти всю Австрію, як це робив Курц. Ні, я взагалі не можу цього уявити».

Якщо все ж таки оберуть Негаммера, то нинішній канцлер Шаленберг повернеться на посаду голови МЗС.
Коротке посилання на цю сторінку:

Другий за кілька місяців канцлер Австрії готовий залишити свою посадуТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуУ Кенії люди гинуть від повенейЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: