19.11.2024
Телеканал NTD

Мільйони метеликів-монархів прикрасили заповідник у Мексиці

Мільйони метеликів-монархів прикрасили заповідник у Мексиці

Мільйони метеликів-монархів прикрасили собою заповідник мексиканського штату Мічоакан. Позаду довгий шлях — 5000 кілометрів. Зазвичай він..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Мільйони метеликів-монархів прикрасили собою заповідник мексиканського штату Мічоакан. Позаду довгий шлях — 5000 кілометрів. Зазвичай він починається на півночі США чи в Канаді. Закінчується у Центральній Мексиці.

Ці метелики належать до виду данаїда монарх, який перебуває під охороною. Раніше метеликів-монархів було коло мільярда. Нині — кілька десятків мільйонів. Сюди вони прилітають на зимівлю. Тут вісім колоній. Розташувалися на площі в шість гектарів.

[Луїс Ернандес, відвідувач заповідника]:
«Неймовірно. Усюди ліс, аромат і трепет від польоту метеликів. Це особливе відчуття. Його важко описати. Тут дивовижно».

[Абрам Ернандес, відвідувач заповідника]:
«Після тривалої ізоляції під час пандемії це чудова нагода (відчути свободу). У таких місцях, як це, почуваєшся живим».

У березні метелики-монархи вирушать на північ. Водночас жодна комаха не пролітає весь шлях туди й назад — завершать маршрут її нащадки. Метелики живуть від двох до семи місяців. Під час подорожі орієнтуються по сонячному світлу й магнітному полю Землі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мільйони метеликів-монархів прикрасили заповідник у МексиціВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: