25.12.2024
Телеканал NTD

Індієць побудував для дружини копію Тадж-Махалу

Індієць побудував для дружини копію Тадж-Махалу

Кохання так надихнуло індійського вчителя зі штату Мадх'я-Прадеш, що він збудував для дружини копію знаменитого Тадж-Махалу...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Кохання так надихнуло індійського вчителя зі штату Мадх’я-Прадеш, що він збудував для дружини копію знаменитого Тадж-Махалу. Але це вже не мечеть, а пишно оздоблений житловий будинок. Усередині чотири спальні, бібліотека та кімната для медитації.

Власник будинку Ананд каже, що дружина з ним щаслива й завжди його підтримує.

[Ананд Пракаш Чуксі, власник будинку]:
«Вона попросила лиш одне: щоб у будинку була зручна кімната для медитації».

Спочатку сім’я побувала в Тадж-Махалі в Агрі. Потім почалося будівництво. Керувалися світлинами з інтернету. Ананд найняв скульпторів із Західної Бенгалії, а будівельники приїхали із різних куточків Індії.

[Кабір Чуксі, син власника будинку]:
«Деякі арки перебудовували три-чотири рази, доводячи до досконалості. Іноді відмінність була майже непомітною. Та ми подумали: якщо будуємо щось хороше, то не маємо пропускати жодних деталей, щоб потім не шкодувати».

Справжній Тадж-Махал збудував Шах Джахан — правитель імперії Великих Моголів та нащадок Тамерлана. Він звів мечеть-мавзолей на згадку про померлу дружину. На це пішли величезні гроші.

А ця репліка коштувала індійському вчителю 260 тисяч доларів. До речі, до будинку пускають відвідувачів, але в певний час.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індієць побудував для дружини копію Тадж-МахалуЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: