23.08.2024
Телеканал NTD

Від Будапешта до Вашингтона: різдвяні ялинки 2022 року

Від Будапешта до Вашингтона: різдвяні ялинки 2022 року

Ця різдвяна ялинка засяяла біля американського Капітолія. А ось так прикрасили Білий дім. Святкові декорації стали..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ця різдвяна ялинка засяяла біля американського Капітолія. А ось так прикрасили Білий дім. Святкові декорації стали точкою відліку до Різдва. У західних країнах його відзначають 25 грудня.

За традицією резиденцію президента США оформляє перша леді. Джилл Байден пояснила, що присвятила декорації лікарям і працівникам інших основних служб.

[Джилл Байден, перша леді США]:
«У кожному залі ми розповідаємо історію подарунків від душі. У східному крилі бачимо зорепад. Зорі уособлюють працівників на передовій, які принесли світло в наше життя в найпохмуріші дні цієї пандемії».

А ось ще одна знаменита адреса — Даунінг-стріт, 10. Тут живе прем’єр-міністр Великої Британії. Цього року ялинку запалював Борис Джонсон. Щоправда, кнопка спрацювала не одразу.

Сотні людей зібралися на майдані Назарета в Ізраїлі. Для християн це третє найсвященніше місто після Єрусалима й Віфлеєма. Як уважають, тут минили дитячі та юнацькі роки Ісуса. І саме тут янгол сповістив Марію, що вона народить Божого Сина.

А це Будапешт. У столиці Угорщини ялинку поставили в акваріумі. Два санти-дайвери влаштували справжнє шоу не лише для гостей, а й для екзотичних рибок та акул.

[Іштван Дереш, дайвер]:
«Санта-Клаус пірнає щороку. Але це не просте занурення як для нас, так і для них. Адже ми не завжди так вбираємося, і ялинка ще ніколи не була частиною їхнього дому».

А це столиця Тайваню. Тут поряд із ялинкою з’явився величезний надувний Санта-Клаус. Як кажуть його творці, сумка Санти наповнена щастям та спокоєм. Саме тим, чого багатьом сьогодні так бракує.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від Будапешта до Вашингтона: різдвяні ялинки 2022 рокуФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Вікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: