18.03.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі стартувала вакцинація маленьких дітей проти коронавірусу

В Ізраїлі стартувала вакцинація маленьких дітей проти коронавірусу

Дітей віком від п'яти до одинадцяти років почали щеплювати проти COVID в Ізраїлі. Для цього використовують..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Дітей віком від п’яти до одинадцяти років почали щеплювати проти COVID в Ізраїлі. Для цього використовують дитячу вакцину компанії Pfizer. Влада побоюється, що вірус знову почне швидше передаватися.

Четверта хвиля епідемії в Ізраїлі почалася в червні, а у вересні пішла на спад. Та останні два тижні коефіцієнт поширення коронавірусу зростає, і потенційно один хворий може заразити більше, ніж одну людину.

Також останніми днями зростає добова кількість заражень. Причому половина виявлених випадків припадає на дітей віком одинадцять років і молодших.

Чиновники вважають, що країна не зможе досягти так званого колективного імунітету без вакцинування дітей.

[Лін Сонод, мама вакцинованих дітей]:
«Я привезла на щеплення двох молодших дітей. Старші вже вакцинувалися. Гадаю, це дуже важливо».

[Кеті Бай Шалом, мама вакцинованих дітей]:
«Нам треба зробити щеплення, щоби повернутися до нормального життя. Ми багато часу провели на карантині. А діти ходять до школи, балакають з однолітками, беруть участь у багатьох заходах. Ми раді, що можемо їх вакцинувати та жити нормально».

В Ізраїлі один мільйон 200 тисяч дітей належить до вікової групи від 5 до 11 років. І в листопаді саме на неї припала понад третина нових випадків зараження коронавірусом.

За оцінками міністерства охорони здоров’я Ізраїлю, в одного з 3500 інфікованих дітей згодом розвинеться синдром мультисистемного запалення, за якого можуть хворіти різні органи, зокрема серце, нирки та шлунково-кишковий тракт.

Вакцинація стартувала в Тель-Авіві. Зараз до кампанії долучається решта міст. Дітей, яким більш як одинадцять років, почали щеплювати в червні.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі стартувала вакцинація маленьких дітей проти коронавірусуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Нацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: