25.10.2024
Телеканал NTD

10 дерев за секунду: Україну планують озеленити

10 дерев за секунду: Україну планують озеленити

Дерева часто називають легенями планети, і Україна планує зробити глибокий вдих. Ці молоді дерева висаджують на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Дерева часто називають легенями планети, і Україна планує зробити глибокий вдих.

Ці молоді дерева висаджують на Житомирщині. І вже за найближчі три роки, як очікується, у всій країні їх посадять один мільярд. Президент підписав відповідний указ ще в червні.

[Юрій Блоховець, голова Державного агентства лісових ресурсів України]:
«Уся Європа за 10 років планує висадити три мільярди, а ми плануємо самі за три роки висадити мільярд».

На сьогодні план виконано приблизно на 4 %.

Проте деякі екологи вважають це грубим втручанням в екосистему. За їхніми словами, цей дорогий проєкт утілити в життя буде непросто.

[Богдан Проць, науковець, еколог]:
«Висаджувати треба буде зі швидкістю 10 дерев за секунду, або 200 саджанців за секунду. Тому це абсолютно нереалістично з технічного погляду».

Водночас дослідження швейцарських науковців показало, що висаджування великої кількості дерев — найефективніший спосіб поліпшити стан екології. Зокрема, скоротити вміст в атмосфері СО₂.

Також в Україні найближчими роками планують збудувати понад десять центрів із вирощування саджанців. Такий уже є у Львівській області.
Коротке посилання на цю сторінку:

10 дерев за секунду: Україну планують озеленитиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: