20.07.2024
Телеканал NTD

Тисячі людей протестують проти паспортів вакцинації у Європі

Тисячі людей протестують проти паспортів вакцинації у Європі

Уже кілька днів на нідерландських вулицях неспокійно. Люди протестують проти коронавірусних обмежень. Почалося все з Роттердама,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Уже кілька днів на нідерландських вулицях неспокійно. Люди протестують проти коронавірусних обмежень. Почалося все з Роттердама, потім перекинулося на інші міста.

Люди виступили проти введення паспортів вакцинації та посилення інших карантинних заходів. Подекуди виникають сутички. Так, у Роттердамі поліція відкрила по демонстрантах вогонь. Чотирьох поранили, понад 60 арештували.

Протестують не лише в Нідерландах. Це Брюссель. Тут вийшло понад 35 тисяч осіб. Пострілів і сутичок не було, але розганяли водометами. У відповідь на поліцію летіли димові шашки та петарди.

Коронавірусні обмеження тут посилили минулого тижня. Маски знову обов’язкові. Бельгійців закликають більше працювати віддалено.

Тисячі людей вийшли на протести у столиці Австрії. Тут уряд оголосив про новий локдаун. Крім того, з наступного року вакцинація проти ковіду тут стане обов’язковою.

Багато кого обурюють не самі щеплення, а те, що людям не дають вибору.

[протестувальниця]:
«Де моя свобода? Хтось думає, що ми живемо в демократії, але насправді це коронавірусна тиранія».

Коло 15 тисяч людей протестувало в хорватському Загребі. Тут щоденні акції відбуваються вже кілька тижнів. Тепер вони велелюдніші, адже з понеділка до урядових та громадських будівель можна входити лише з паспортом вакцинації.

[протестувальниця]:
«Нове правило поділяє людей на громадян та негромадян. Це велика дискримінація, можна сказати, тоталітаризм. Я боюсь за своїх онуків. Нічого доброго з цього не вийде».

Протестують і в інших містах ЄС, зокрема й у Римі та Мілані.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі людей протестують проти паспортів вакцинації у ЄвропіСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: