29.12.2024
Телеканал NTD

Книги за вторсировину: в Індонезії дітей навчають екологічності

Книги за вторсировину: в Індонезії дітей навчають екологічності

Приїзд індонезійки Раден для дітей острова Ява справжня подія. У мотопричепі — ціла бібліотека, де вміщується..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Приїзд індонезійки Раден для дітей острова Ява справжня подія. У мотопричепі — ціла бібліотека, де вміщується шість тисяч книг.

Однак книжки бібліотекарка просто так не дає. Доступ до них — в обмін на пластикові відходи. Усього одна пляшка чи пакет — і можна взяти книжку на тиждень.

За шість років існування проєкту виросло нове покоління, яке звикло мислити екологічно.

[Кевін Аламсія, 11 років]:

«Я збираю сміття, бо бачу, що коли його надто багато, усе довкола стає брудним, шкідливим для здоров’я».

За тиждень мобільна бібліотека збирає до 100 кілограмів відходів. Їх сортують та відправляють на перероблення. На отримані гроші купують нові книжки.

А ось під час пандемії для Раден на перший план вийшла допомога в підтриманні грамотності населення. В Індонезії її рівень дуже низький, і карантинні обмеження якісному навчанню не сприяють.

За день жінка намагається об’їхати хоча б три райони острова Ява — одного з найгустонаселеніших у світі. Тут мешкає 145 мільйонів людей.

[Раден Роро Хендарті, засновниця бібліотеки]:
«Хочу, щоб із малих літ формувалася культура грамотності, хочу пом’якшити шкоду від цифрових технологій».

Проєкт існує з 2015 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Книги за вторсировину: в Індонезії дітей навчають екологічностіМігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам СШАСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Старе місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняКанада обмежить час роботи для іноземних студентів100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: