28.09.2024
Телеканал NTD

Кав’ярні з’являються в столиці Венесуели, як гриби після дощу

Кав'ярні з'являються в столиці Венесуели, як гриби після дощу

Латте, капучино й американо. У центрі столиці Венесуели відкривається дедалі більше кав'ярень, які дістають користь від..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Латте, капучино й американо. У центрі столиці Венесуели відкривається дедалі більше кав’ярень, які дістають користь від введення в ужиток доларів.

Їхні власники сподіваються, що це дасть поштовх економіці, яка перебуває на межі краху через рецесію та гіперінфляцію.

Раніше багато кав’ярень було на сході Каракасу, де розташовані елітні житлові райони. Тепер їх дедалі частіше можна зустріти й у центрі.

Венесуельці зазвичай п’ють каву вдома або в пекарнях. Тепер вони відкривають для себе новий вид дозвілля.

[Енріке Пірелья, власник кав’ярні]:
«На щастя, каву п’ють уранці, вдень та ввечері. Пандемія чи ні: цей напій можна вживати цілодобово. На щастя, у нас також є служба доставляння. Завдяки нашій команді ми можемо запропонувати каву дуже швидко всім жителям міста».

Цього року в столиці відкрилося коло 20 нових кав’ярень.

[Мелані Ангуло, власниця кав’ярні]:
«Наразі спостерігається бум серед кавових компаній на сході міста. Ми побачили цю можливість на заході: людям потрібне місце, де можна випити каву зі смачним десертом».

На початку 2019 року президент-соціаліст Ніколас Мадуро вирішив послабити контроль над цінами та дозволити фінансові операції в іноземній валюті, які тут було заборонено.

Раніше за долари можна було купити товари лише в магазинах імпортної продукції. Наразі ними розплачуються і в інших точках.

[П’єтро Карбоне, директор академії барист]:
«Наша країна виробляє та вирощує каву. Ми робимо каву й любимо її. Ми дуже товариські, п’ємо каву та проводимо весь день за чашкою кави. Тож гадаю, що це сприяло розвитку цього типу підприємництва».

Утім, вартість напою, як і раніше, досить висока. Пересічним жителям не по кишені ходити до кав’ярень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кав’ярні з’являються в столиці Венесуели, як гриби після дощуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн ШенгенуДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: