20.09.2024
Телеканал NTD

Черниця після чотирьох років полону в ісламістів повернулася додому

Черниця після чотирьох років полону в ісламістів повернулася додому

Сльози й обійми — позаду понад чотири роки полону. Черниця Глорія Нарваес повернулася до Колумбії. У..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Сльози й обійми — позаду понад чотири роки полону. Черниця Глорія Нарваес повернулася до Колумбії. У 2017 році її викрали ісламісти, коли та виконувала гуманітарне завдання на півдні Малі.

[Глорія Нарваес, визволена черниця]:
«Ми всі дякуємо Богові. Якщо всі колумбійці повірять у Бога, мир на планеті дуже швидко відновиться, і ми визволимо всіх викрадених».

Глорію викрали бойовики угруповання «Фронт звільнення Макіни». Разом із нею в полоні тримали й інших іноземців. Цього року двом європейцям вдалося втекти. Вони повідомили, що черниця жива та здорова.

У Сахельському регіоні Західної Африки діє багато терористичних угруповань. Вони ведуть війну проти національних армій та миротворців ООН. Бунтівники часто викрадають людей. Вони вимагають за них викуп і так фінансують свою діяльність.

«Фронт звільнення Макіни» відпустив Нарваес на початку жовтня. Влада Колумбії повідомила, що у визволенні заручниці брала участь Франція. Чи платили за черницю викуп, невідомо.

Збройні конфлікти з ісламістами не вщухають у Малі з 2012 року, коли сепаратисти-туареги виступили проти армії. У 2013 році Франція ввела до західноафриканської країни війська, щоб підтримати малійський уряд, але тепер поступово їх виводить.
Коротке посилання на цю сторінку:

Черниця після чотирьох років полону в ісламістів повернулася додомуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: