Привезені з різних країн сорти кави красуються за склом у спеціальних колбах. Власник цієї нігерійської кав’ярні в Лагосі сподівається запровадити в країні моду на вживання цього напою. Він влаштовує цілі церемонії, пригощаючи кавою елітних сортів.
[Ібрагім Саманде, власник кав’ярні]:
«Наше суспільство доволі амбітне, тому дуже легко запровадити моду на що завгодно».
Деякі сорти в кав’ярні Ібрагіма коштують у сто разів дорожче, ніж звичайна кава, яку продають на вулицях. Наприклад, тут є зерна, які побували в шлунку африканської вівери — хижого ссавця, який охоче їсть кавові ягоди. Уважається, що, пройшовши такий цикл, кава набуває особливого аромату.
Але, щоб зробити напій популярним у Нігерії, доведеться потрудитися. У цій країні люди віддають перевагу чаю або какао. Проте з 2010 року обсяги споживання кави майже подвоїлися. А торік нігерійці випили понад 1,6 тонни напою.
[Ібрагім Саманде, власник кав’ярні]:
«За кордоном це великий бізнес. Тож я вважаю, що ми теж можемо ввійти в такий ланцюжок постачань».
Поки ж власник кав’ярні націлився на еліту суспільства, адже, якщо зацікавити її, то це стане великим стимулом для індустрії загалом.
[Тосін Ашає, дизайнер]:
«Я не була прихильницею кави, але бариста неспішно показав мені процес її приготування. І це захопливе видовище».
Тим часом Ібрагім уважає, що Нігерія має й далі будувати свій місцевий ринок кави так само активно, як вона розвиває виробництво олії й вирощування рису.
Коротке посилання на цю сторінку: