29.03.2024
Телеканал NTD

У Лівані найбіднішим сім’ям дадуть гроші

У Лівані найбіднішим сім'ям дадуть гроші

Ліванець Амер показує будинок, у якому живе він та його сім'я. Каже, що він єдиний годувальник,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ліванець Амер показує будинок, у якому живе він та його сім’я. Каже, що він єдиний годувальник, старший син поки безробітний.

[Амер Аль-Хакім, житель Лівану]:
«Не можу спати в кімнаті, бо вона на вигляд нагадує в’язницю. Моя сім’я дуже велика».

Уряд Лівану оголосив, що замість субсидій виділить фінансову допомогу. Так, понад пів мільйона сімей отримає картки з грішми.

[Рамзі Машрабія, міністр соціальної політики Лівану]:
«Допомогу дістане 500 тисяч сімей. У межах програми виділять по 25 доларів на кожного члена сім’ї, якому треба підтримка. Максимум п’ятьом членам. Додатково по 15 доларів дадуть кожній родині, у якій є старші за 64 роки».

Згідно з даними ООН, за межею бідності опинилося 78 % ліванців.

[Мона Садек, жителька Лівану]:
«Ця грошова картка — не супер, та хоч якась підтримка. Пляшка олії зараз коштує коло 10 доларів, кілограм цукру — 80 центів. Купити рис за нинішніми цінами неможливо. Про м’ясо ми лише мріємо. Що за часи?»

Програма субсидій була нездійсненною — на неї треба було шість мільярдів доларів. До того ж розподіляти гроші заважала корупція.

Коли почалася криза, влада вирішила відмовитися від субсидій. Через це подорожчало пальне й інші життєво важливі товари. Тепер, за даними Світового банку, країна занурилася в найглибшу депресію в сучасній історії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: