20.05.2024
Телеканал NTD

Британці панічно скуповують бензин

Британці панічно скуповують бензин

Уже кілька днів британські водії юрбляться на заправках у всій країні. Багато хто в паніці скуповує..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Уже кілька днів британські водії юрбляться на заправках у всій країні. Багато хто в паніці скуповує пальне, вистоюючи в багатогодинних чергах.

Водії кинулися заправлятися ще наприкінці минулого тижня. Місцеві ЗМІ повідомили, що оскільки бракує водіїв бензовозів, може початися криза.

Пізніше влада сказала, що таких шоферів справді не вистачає, але бензин у країні є, і заправлятися про запас не потрібно.

Утім, запевнення влади водіїв не заспокоїли. Лондонський таксист Пол Кірбі каже, що він і його колеги дуже бояться, що невдовзі не зможуть працювати.

[Пол Кірбі, таксист]:
«Ми втратимо 100 % доходу, бо не зможемо їздити на своїх таксі, не зможемо заробляти».

Кірбі, який працює таксистом ось уже 30 років, каже, що через порожні баки у понеділок коло половини його колег не виїхало на роботу.

[Пол Кірбі, таксист]:
«Вони просто не знають, коли зможуть знову працювати. І це дуже непокоїть багатьох. Ми хвилюємося не лише за себе, але й за наші сім’ї».

Водіїв стало менше після «брекзиту», бо багато хто з них приїздив до Великої Британії з інших країн Європи.

Тепер уряд намагається швидко розв’язати проблему. Він уже погодився запросити за тимчасовими візами коло п’яти тисяч водіїв. Водночас, як кажуть працівники галузі, це навряд чи кардинально поліпшить ситуацію. Загалом не вистачає коло 90 тисяч шоферів.

Брак робочої сили також позначився й на інших галузях. Особливо постраждала харчова індустрія: від ресторанів до супермаркетів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: