У Франції нагородили найкращих шеф-кухарів світу. Тут завершився престижний міжнародний конкурс «Bocuse d’Or», який перекладається як «Золотий Бокюз». Це як Олімпійські ігри, але тільки в кулінарії. Проводять раз на два роки.
Цього разу перше місце посіла команда Франції.
[Даві Тіссо, голова французької команди]:
«Чудово, відмінний досвід. Ми брали участь із задоволенням і радістю, без краплі страждань».[Крістіан Тетедуа, шеф-кухар]:
«Ми дуже щасливі, бо Франція показала, що вона центр креативності. Й наша, й інші команди продемонстрували еволюцію нашої професії».
На другому місці — Данія, а на третьому — Норвегія.
Судді оцінювали аромат страв, оригінальність, а також презентацію. Цього разу додали нову номінацію — «Соціальна залученість у гастрономічній сфері».
Конкурс у 1987 році заснував відомий французький шеф-кухар Поль Бокюз. Відтоді Франція перемагала в ньому вже вісім разів.
Коротке посилання на цю сторінку: