26.02.2024
Телеканал NTD

Скіпетр китайського імператора планують продати за рекордні $ 13 млн

Скіпетр китайського імператора планують продати за рекордні $ 13 млн

13 мільйонів доларів мають намір уторгувати аукціоністи за китайський скіпетр із білого нефриту. Жезл називається жуї...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

13 мільйонів доларів мають намір уторгувати аукціоністи за китайський скіпетр із білого нефриту. Жезл називається жуї. Він належав імператору Цяньлуну з династії Цін, що керував Китаєм у XVIII столітті. Скіпетр — це своєрідний талісман, який символізує силу й удачу.

[Ніколас Чоу, співробітник аукціонного дому]:
«Це найкращий скіпетр, який будь-коли створили для китайського імператора. Його зробили для імператора Цяньлуна, який потім написав вірш про цей твір мистецтва. Скіпетр йому подарували в 1772 році».

Цінності скіпетру додає різьблення у вигляді дракона.

[Ніколас Чоу, співробітник аукціонного дому]:
«Розмір скіпетра, білість нефриту, якість різьблення, символіка у вигляді дракона, який обвиває жезл, — це все показує могутність імперської влади й авторитет правителя».

Скіпетр виставлять на аукціон, який відбудеться в Гонконзі 13 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скіпетр китайського імператора планують продати за рекордні $ 13 млн200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в Римі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: