26.03.2024
Телеканал NTD

11-метровий путівник XIV століття вперше показали в Єрусалимі

11-метровий путівник XIV століття вперше показали в Єрусалимі

Цей унікальний артефакт у Єрусалимі виставили на огляд уперше. Але це не просто сувій, а 11-метровий..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цей унікальний артефакт у Єрусалимі виставили на огляд уперше. Але це не просто сувій, а 11-метровий середньовічний туристичний довідник. У ньому показано шлях паломників, єгипетських євреїв, ізраїльською землею XIV століття.

[Рахиль Сарфаті, кураторка виставки]:
«Усі історичні туристичні довідники, які ми знаємо, написано від руки. Це єдиний ілюстрований путівник серед усіх відомих християнських, мусульманських і єврейських. Це унікальний манускрипт, дуже особливий. Він єдиний розповідає історію через картинки, а не текст».

Сувій називається Флорентійським, бо позичила його Ізраїлю Національна центральна бібліотека Флоренції. Вона дуже його цінує і цілодобово стежить за його станом.

[Рахиль Сарфаті, кураторка виставки]:
«Працівники бібліотеки спостерігають за сувоєм через відеозв’язок».

Такий давній документ із зображеннями — рідкісне свідчення історичних пам’яток у регіоні.

Центральна частина сувою, яка завдовжки коло двох метрів, зображує Храмову гору. На ній стоїть мечеть Аль-Акса й знаменитий золотий Купол Скелі.

Сувій у Єрусалимі можна оглянути до 12 січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

11-метровий путівник XIV століття вперше показали в ЄрусалиміУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Карнавал у Венеції може стати «платним»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: