20.04.2024
Телеканал NTD

Залишки стародавньої церкви під руїнами іншого храму знайшли у Великій Британії

Залишки стародавньої церкви під руїнами іншого храму знайшли у Великій Британії

Залишки стародавньої церкви виявили британські археологи під руїнами іншого старовинного храму в Сток-Мандевіллі. Тут планують прокласти..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Залишки стародавньої церкви виявили британські археологи під руїнами іншого старовинного храму в Сток-Мандевіллі. Тут планують прокласти швидкісну залізницю. Перед цим дослідники мають витягти із землі всі цінні речі, а також вивчити це місце.

У XII столітті нормани побудували тут церкву Пресвятої Діви Марії. Наприкінці XIX століття в селі звели новий храм, а цим користуватися перестали. 60 років тому будову знесли.

[Том Суоннік, археолог]:
«Саме місце розташування церкви було трохи дивним. Її побудували на дні долини. За часів норманів церква була центром середньовічного села».

Під зруйнованою норманською церквою археологи знайшли залишки стін завширшки метр. Вони утворюють квадрат приблизно чотири на чотири метри. Учені вважають, що це була церковна вежа, яку звели англосакси понад 900 років тому.

[Вікторія Робертс, археолог]:
«Ми дуже сподівалися знайти тут щось більш раннє, що допоможе зазирнути в історію цієї місцевості. І ця знахідка стала неймовірно захопливою. Усі радіють і в передчутті нових відкриттів».

Археологи також знайшли багато чого іншого, зокрема монету часів Етельреда II, що керував Англією на межі X і XI століть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Залишки стародавньої церкви під руїнами іншого храму знайшли у Великій БританіїМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-Жанейро2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: