25.05.2024
Телеканал NTD

«Божественну комедію» Данте переклали на 3D-анімацію

«Божественну комедію» Данте переклали на 3D-анімацію

Рай, пекло та чистилище. Цю 3D-анімацію присвятили «Божественній комедії» Данте Аліг'єрі. 14 вересня виповнилося 700 років..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Рай, пекло та чистилище. Цю 3D-анімацію присвятили «Божественній комедії» Данте Аліг’єрі. 14 вересня виповнилося 700 років із дня смерті відомого італійського поета, письменника та філософа.

Тепер у капелі Пацці у Флоренції можна з головою зануритися в знамениту поему.

Самі зображення у фільмі теж історичні. Це 135 гравюр, які створив Гюстав Доре в XIX столітті.

[Лючія Батталья Річчі, історик]:

«Це історія спокутування, шляху від зла до добра. Це досвід чоловіка, який протистоїть падінню в житті й удосконалюється через страждання. Він також осягає вище бачення Бога».

Данте Аліг’єрі помер у ніч проти 14 вересня 1321 року. У той час він поневірявся після того, як його вигнали з рідної Флоренції. Його творчість здобула славу невдовзі по смерті самого поета.

[Феліс Лімосані, автор проєкту]:
«Завдяки вигнанню Данте вдалося створити найважливіші вірші з усіх, любовну історію, яка досі актуальна».

Анімація охоплює всі частини поеми. Вона також порушує питання релігії, моралі, політики та суспільства, над якими замислювався Данте Аліг’єрі.

До 700-річної річниці смерті поета заходи запланували в усій Італії.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Божественну комедію» Данте переклали на 3D-анімаціюПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКарнавал у Венеції може стати «платним»У Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: