21.11.2024
Телеканал NTD

«Божественну комедію» Данте переклали на 3D-анімацію

«Божественну комедію» Данте переклали на 3D-анімацію

Рай, пекло та чистилище. Цю 3D-анімацію присвятили «Божественній комедії» Данте Аліг'єрі. 14 вересня виповнилося 700 років..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

Рай, пекло та чистилище. Цю 3D-анімацію присвятили «Божественній комедії» Данте Аліг’єрі. 14 вересня виповнилося 700 років із дня смерті відомого італійського поета, письменника та філософа.

Тепер у капелі Пацці у Флоренції можна з головою зануритися в знамениту поему.

Самі зображення у фільмі теж історичні. Це 135 гравюр, які створив Гюстав Доре в XIX столітті.

[Лючія Батталья Річчі, історик]:

«Це історія спокутування, шляху від зла до добра. Це досвід чоловіка, який протистоїть падінню в житті й удосконалюється через страждання. Він також осягає вище бачення Бога».

Данте Аліг’єрі помер у ніч проти 14 вересня 1321 року. У той час він поневірявся після того, як його вигнали з рідної Флоренції. Його творчість здобула славу невдовзі по смерті самого поета.

[Феліс Лімосані, автор проєкту]:
«Завдяки вигнанню Данте вдалося створити найважливіші вірші з усіх, любовну історію, яка досі актуальна».

Анімація охоплює всі частини поеми. Вона також порушує питання релігії, моралі, політики та суспільства, над якими замислювався Данте Аліг’єрі.

До 700-річної річниці смерті поета заходи запланували в усій Італії.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Божественну комедію» Данте переклали на 3D-анімаціюХудожник, який першим став зображати усміхнених людейАзербайджан приваблює новий клас преміумтуристівВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикетуБудапешт приваблює туристів перлинами архітектуриЯкі на вигляд унікальні печери-будинки МароккоБерлінський палац повністю відбудували до 35-ї річниці падіння Берлінського муруЖартівливу регату ванн улаштували в БельгіїУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: